4 personer
8 kæmperejer, kogte
250 g blæksprutteringe, kogte
250 g grønlæbede muslinger, kogte
1 tsk olivenolie
1 porre, skåret i tynde strimler
2 tsk cajunkrydderi
1 rød peberfrugt, kerner og membraner fjernet og derefter skåret i små terninger
salt og peber
salatblade serveres til
Bland rejer, blæksprutte og muslinger i en skål.
Drys med salt og peber og stil skålen til side.
Opvarm olivenolien i en lille stegepande og svits porre, cajunkrydderi og peberterninger i 5 minutter, indtil grønsagerne er blevet bløde.
Kom grønsagerne over i skålen med skaldyr og vend forsigtigt rundt.
Stil skålen i køleskabet i 2 timer inden servering.
Serveres med salatblade til.
kJ 448; protein 18 g; fedt 2 g; kulhydrat 3 g
Variation: Bagte kartofler med cajun skaldyrssalat (4 personer)
Ingredienser som i hovedopskriften
4 bagekartofler
1 æggehvide
2 tsk ekstra cajunkrydderi
Følg hovedopskriften og stil den færdige skaldyrssalat til afkøling i køleskabet.
Vask kartoflerne og dup dem tørre med køkkenrulle.
Prik kartoflerne over det hele med en gaffel.
Pensl kartoflerne med en smule pisket æggehvide og drys derefter med cajunkrydderi.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200ºC i 1 ½ time.
(Bagetiden kan reduceres ved at stikke kartoflerne på et metalspid.)
Når kartoflerne er færdige, skæres et kryds i toppen på hver.
Fyld den kolde skaldyrssalat i kartoflerne og server på et leje af salatblade.
kJ 937; protein 22 g; fedt 3 g; kulhydrat 29 g