Logo

Wok med skinkekød og nudler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Wok med skinkekød og nudler

Marinade:
½ dl friskpresset citronsaft
1 stort knust fed hvidløg
¾ tsk stødt ingefær
1 ½ tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber

400 g skinke- eller wokstrimler
3 spsk smør og olie
5 gulerødder i stave (ca. 200 g)
2 porrer i 1 cm skrå ringe (ca. 200 g)

Nudler:
400 g tørrede ægnudler
2 liter vand
2 tsk groft salt

1 liter kinakål i strimler (ca. 225 g)
Pynt: fintstrimlet porretop

Marinade:

Bland citronsaft, hvidløg og krydderier i en plastikpose, egnet til madlavning.
Kom wokstrimlerne i posen og luk den.

Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 10 min.

Lad smør- og rapsolien blive varm i en wok eller stegegryde ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits gulerødderne i ca. 1 min.

Tilsæt porrer og wokstrimler med marinade og svits videre i ca. 4 min.

Nudler: Kom imens nudlerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt.

Efter ca. 1 min., under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.
Vend de nykogte nudler og kinakålen sammen med de svitsede grønsager og kød i den varme wok. Smag til.

Pynt med porretop og server straks.

Tips: I stedet for at vende de svitsede grønsager og kød sammen med ægnudler kan grønsager og kød serveres til 320 g løse ris, fx basmatiris.

Ikke fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her