"Skav" er et svensk udtryk for meget tyndt udskårne
flager af kød, som regel fra rensdyr. Det egner sig fint til tilberedning i wok.
Ny vildtret.
• Vildtkød er i reglen magert kød.
• Rodfrugter er fiberrige og indeholder både mineraler og
vitaminer.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Vildtwok med nudler
250 g ren- eller vildtskav
2 gulerødder
1 pastinak
½ kålrabi
1-2 majroer
1 porre
1 + 2 spsk olie
SAUCE:
1 dl øl
½ dl soya
1 tsk rosmarin
1 tsk enebær
1-2 fed hvidløg
TIL SERVERINGEN:
280 g nudler
1 tsk salt pr. l vand
* Fremgangsmåde:
1 Optø kødet hvis det er frossent.
Optø det evt. ved lav effekt i mikroovnen.
2 Skræl og striml gulerødder, pastinak, kålrabi og majroer.
Skyl porren og skær den i 1 cm store bidder på skrå.
3 Opvarm olien i en wok eller en stor stegepande med høje
sider.
Olien skal være varm, men den må ikke ryge.
4 Steg kødet hastigt i portioner, til det har fået farve.
Tag kødet op og hold det varmt.
Steg alle grønsagerne, begynd med de grove og tilsæt de
øvrige efterhånden (porren til sidst).
5 Hæld øl og soya på og krydr med rosmarin og knuste enebær.
Pres hvidløget over.
Lad det simre nogle min.
Læg kødet tilbage i wokken og lad det blive gennemvarmt.
Server straks sammen med friskkogte nudler.
Tips & råd
Lav din egen "skav": gå ud fra halvt optøet meget
mørt kød og skrab så tynde skiver som muligt af med en skarp kniv. Man kan
faktisk lave "skav" af alle typer kød, men det bruges mest af
vildtkød, fremfor alt ren.
De tynde kødskiver bliver hurtigt gennemstegte, så derfor er
det nemt at lave retter base- rede på "skav".
PR. PORTION: Energi: Kcal 353 = kJ 1482
Kulhydrat 32 g Protein 18 g Fedt 17 g (43%) Fibre 8 g