5-600 g strudse steak eller filet
½ l piskefløde
enebær, ribsgelé eller tyttebær
roquefort ost /el. anden blå ost)
rødvin
salt
peber
timian
Læg kødet i et ovnfast fad, drys med timian, salt og peber, hæld 10-12 enebær ved, læg et par smørklatter på toppen og hæld rødvin over, så der står ½ - 1 cm i bunden af fadet.
Sæt det i ovnen (varmluft 225 gr. / alm. 250 gr.) i ½ time.
Tag kødet op og pak det ind i alufolie.
Hæld al væden op i en gryde, tilsæt piskefløde og mindst 1 spsk roquefort og lad saucen stå og snurre sig kraftig.
Smag til med ribsgelé eller tyttebær og måske list salt og tilsæt kulør, hvis du bedst kan lide en brun sauce.
Skær kødet ud i fine skiver og anret på varme tallerkner eller et fad.