Kyllingevinger er festmad. Det går selvfølgelig an at lave en lille portion til dig selv og den du holder af, men kyllingevinger passer bedst til fest. Jeg plejer at servere disse vinger sådan som de bliver serveret i Buffalo i New York, dvs. med blåskimmelost-dip til. Du kan godt bruge andre typer dip til vingerne eller slet og ret servere dem uden. I denne opskrift skal du bruge den tykke del af kyllingevingen fordi de flade vingestykker let falder igennem grillristen. Disse kan du enten grille i en fiske- eller bøfvender eller lægge dem op i en slags beholder som du laver af aluminiumsfolie.
Brug direkte grillning ved middel temperatur
Forberedelse: Ca. 45 minutter Grilltid: Ca. 15 minutter
2 kg friske kyllingevinger
6 stilke blegselleri, skåret i 10 cm dyppevenlige pinde
3 store gulerødder, skåret i 10 cm lige så dyppevenlige pinde
2 dl smeltet smør
3 (eller flere) spsk tabascosauce
Læg blegselleri- og gulerodspindene i en stor skål isvand til de skal bruges.
Drys krydderiblandingen (se nedenfor) på kyllingevingerne.
Læg vingerne på grillen og læg låget på.
Det er vigtigt at vende vingerne flere gange mens de grilles.
Tjek at de er færdige ved at skære et snit ind mod benet på den tykkeste del af vingen.
Saften som løber ud, bør være klar, ikke rosa.
Bland smeltet smør og tabascosauce i en lille skål.
Tag vingerne af grillen og læg dem i en stor skål.
Hæld smørblandingen over vingerne og bland det godt sammen.
Lad vandet løbe fra grønsagerne og server dem sammen med kyllingevingerne og blåskimmelostdip.
Krydderiblanding:
1 ½ tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeber
1 tsk stødt sort peber
½ tsk stødt hvid peber
½ tsk timian
¼ tsk oregano
Bland alle ingredienserne i en lille skål.
Krydderier som bliver tilovers, kan opbevares i en lufttæt beholder i et mørkt skab til næste gang - og der er nok ikke længe til ...