2 store løg
1-2 grønne peberfrugter
15 g margarine
400 g friske tomater eller 1 ds flåede tomater
1 tsk salt
1 spsk paprika
¾ kogte, pillede kartofler
600 g rødspættefileter
1 tsk salt
1 bæger crème fraîche 18% (175 ml)
½ tsk paprika
Løg og peberfrugter skæres i tynde skiver, som svitses i margarinen. Tomaterne skæres i mindre stykker og tilsættes.
Blandingen småkoger 5-10 min., til noget af væden er fordampet. Smages til med salt og paprika.
Kartoflerne skæres i skiver.
Rødspættefileterne drysses med salt.
Kartofler, peberblanding og fisk kommes lagvis i et ovnfast fad.
Begynd og slut med kartofler og peberblanding, så fisken kommes i midten.
Crème fraîche, 1 dl vand og paprika piskes sammen og hældes over.
Fadet stilles i ovnen på midterste rille 30-40 min ved 225°C.