4 stykker laksefilet a 250- 300 g
1 dl hvidvin
salt
hvid peber
Purløgssauce:
2 dl fiskefond
1 bdt purløg
2 tsk Maizenamel
2 spsk vand
1 ½ tsk dijonsennep
1 ½ tsk citronsaft
salt
peber
1 dl piskefløde
Spinatsauté:
300 g blancheret, helbladet spinat
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
75 g smør
salt
peber
Laksestykkerne lægges i et smurt ovnfast fad, smøres med lidt smør og krydres. Hvidvinen hældes ved, og fadet dækkes med folie. Dampes i ovnen ved 180 gr. i 10-15 min.
Purløgssauce:
Fiskefonden bringes i kog og jævnes med majsstivelse udrørt i vand. Smages til med dijonsennep, citronsaft, salt og peber. Lige før serveringen tilsættes væden fra laksen, fløden piskes til skum og vendes i. Finthakket purløg vendes i.
Spinatsauté:
Hak skalotteløg og hvidløg og svits det i smørret. Tilsæt spinaten og steg det hele ved svag varme. Smag til med salt og peber.
Serveres med kartofler.