Tournedos:
400 g afpudset kalvemørbrad
olie til stegning
1 spsk dijon sennep
100 g parmaskinke i tynde skiver
100 g gorgonzola ost
Avocado creme:
2 modne avocado
3 dl lys kalvebouillon/-fond
salt og peber
1 dl piskefløde
Skær mørbraden i 4 ens bøffer, der er ca. 4 cm høje.
Form dem så de bliver runde (de må ikke trykkes).
Brun bøfferne i olie ved høj varme på begge sider i ca. 1 min.
Kom bøfferne i et ovnfast fad, smør sennep på og læg parmaskinke og gorgonzola ost ovenpå.
Gratiner bøfferne i en forvarmet ovn ved 250° i ca. 10 min.
Dæk bøfferne til og lad dem hvile i 10-15 min inden servering.
Skræl og udsten avocadoerne.
Skær dem i stykker og kog dem i kalvebouillon til de er kogt ud.
Blend cremen og smag til med salt og peber.
Bring den i kog og tilsæt piskefløde.
Hæld avocado cremen i bunden af dybe tallerkener og anret tournedos ovenpå.
Server retten med et godt italiensk brød.