#
1 mørt oksetværreb på ca 2 kg
3 fed hvidløg
2 løg
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
6 tørrede chili
3 kviste rosmarin
2 ds hakkede tomater
en flaske rødvin
persille eller rucola
Bagt polenta:
125 g majsgryn
½ liter vand
2 dl piskefløde
3 æg
50 g reven parmesan
1 tsk salt
Tilbehør: Pane di matera (brød)
*
Rids tværrebet, og krydr det med groft salt, friskkværnet peber.
Snit hvidløg, løg, gulerod og bladselleri i små stykker, og læg det i et stort ovnfast fad sammen med chili, rosmarin og tomat.
Læg tværrebet oven på urterne, og hæld rødvin over.
Steg tværrebet 1½ time i ovnen ved 175 °C, dryp jævnligt med skyen.
Vend tværrebet, og steg i endnu 1½-2 timer, og dryp stadig jævnligt med skyen.
Kom majsgrynene i kogende vand, og lad det koge ca 10 minutter for svag varme under omrøring.
Pisk fløde og æg sammen, og rør det i den afkølede grød sammen med reven parmesan og salt.
Kom majsgrøden i et smurt ovnfast fad, og bag det i ovnen ved 175 °C ca 40 minutter.
Skum skyen fra tværrebet for fedt, fjern chili og rosmarin, og smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver, skær evt. noget af fedtet fra og hæld saucen over.
Drys med hakket persille eller rucola og server bagt polenta samt brød til.