Chermula er en klassisk marokkansk krydderi blanding, som dufter forførende af spidskommen og koriander. Den er rigtig god til fisk, fx torsk som er brugt her.
750 g torsk
2 fed hvidløg
3 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
3 spsk bredbladet persille, friskhakket
2 spsk koriander, friskhakket
evt. lidt stærk harissa
1 kg kartofler
olie
salt og peber
Garniture: Citron
*
Sæt ovnen på 215°C varmluft.
Vask og skær kartoflerne lige over.
Vend kartofler med 1-2 spsk olie, salt og peber i en ildfast form.
Stil i ovnen i alt ca. 45 minutter.
Læg fiskefileterne i et andet ildfast fad og drys med salt.
Riv hvidløg ned i en skål og bland med de øvrige krydderier.
Fordel krydderiblandingen over fisken, dryp med olie.
Bag fisken samtidig med kartoflerne i de sidste ca. 15 minutter.
Tag ud og server med ovnbagte kartofler, med skyen fra fadet og citron.