1,5 spsk smør og olie
400 g rødløg i store tern
70 g koncentreret tomatpuré
400 g hakkede tomater (dåser)
5 dl grønsagsbouillon
1 tsk sukker
1,5 tsk groft salt
Kartoffelostebrød - 8 stk:
450 g landbrød
2 små knuste fed hvidløg
1 dl bredbladet persille, hakket
400 g kartofler, melede, i tynde skiver
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g mellemlagret ost i skiver, fx Samsø 18% (30+)
Pynt: bredbladet persille
Lad smør- og rapsolien blive varm i en gryde ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere ca. ½ min.
Tilsæt hakkede tomater, bouillon, sukker og salt.
Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.
Kartoffelostebrød:
Skær imens brødet i 8 meget skrå skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Smør de knuste fed hvidløg på brødet og fordel persillen henover.
Læg de tynde kartoffelskiver, let taglagt, på persillen og drys med salt og peber. Bag brødene midt i ovnen ca. 20 min. ved 225°C. Tag dem ud.
Fordel osten på kartoffelbrødene og bag dem færdige i mere 5 min.
Server straks sammen med tomatsuppen.
Tips: I stedet for hvidløg på brødene kan man bruge 8 tsk sød chilisauce, dijonsennep eller grøn oliventapanade.
Fryseegnet: Nej