Logo

Tomatsuppe og kartoffelostebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatsuppe og kartoffelostebrød

1,5 spsk smør og olie

400 g rødløg i store tern

70 g koncentreret tomatpuré

400 g hakkede tomater (dåser)

5 dl grønsagsbouillon

1 tsk sukker

1,5 tsk groft salt

Kartoffelostebrød - 8 stk:

450 g  landbrød

2 små knuste fed hvidløg

1 dl bredbladet persille, hakket

400 g kartofler, melede, i tynde skiver

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

200 g mellemlagret ost i skiver, fx Samsø 18% (30+)

Pynt: bredbladet persille

 

Lad smør- og rapsolien blive varm i en gryde ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere ca. ½ min.

Tilsæt hakkede tomater, bouillon, sukker og salt.

Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.

 

Kartoffelostebrød:

Skær imens brødet i 8 meget skrå skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Smør de knuste fed hvidløg på brødet og fordel persillen henover.

Læg de tynde kartoffelskiver, let taglagt, på persillen og drys med salt og peber. Bag brødene midt i ovnen ca. 20 min. ved 225°C. Tag dem ud.

Fordel osten på kartoffelbrødene og bag dem færdige i mere 5 min.

Server straks sammen med tomatsuppen.

 

Tips: I stedet for hvidløg på brødene kan man bruge 8 tsk sød chilisauce, dijonsennep eller grøn oliventapanade.

Fryseegnet: Nej

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her