Tomatsuppe med broccoli
750 g broccoli
salt
4 ds flåede tomater
1,5 dl cremefraiche
friskkværnet peber
4 dråber tabasco
1 knsp sukker
3 spsk tør sherry
Tilbehør: ristet brød eller sellerikiks
*
Del den rensede broccoli i små buketter og kog dem netop møre i letsaltet vand - beregn 3-4 minutter.
Lad tomaterne med væde gå gennem en si, så kernerne fjernes, og kog dem ind til ca. det halve. Rør nu og da.
Tag gryden af varmen og rør cremefraiche i.
Smag til med salt, friskkværnet peber, tabasco, sukker og sherry og stil gryden tilbage på varmen, men lad den ikke komme i kog.
Varm broccolien i suppen - og server den med ristet brød eller sellerikiks.
Græsk lammeragout
1 lille lammebov
smør eller margarine
2 løg
salt og friskkværnet peber
4 courgetter
1 1½ spsk hvedemel
2,5 dl fløde
saft af ½ citron
1 bdt klippet persille
4 maskinskårne skiver røget bacon
3 tomater
Tilbehør: Løse ris - se Tillæg, brød, salat
*
Skær kødet fra lammeboven og del det i små terninger.
Kog benene af i vand.
Brun kødterningerne sammen med kvarte løg og drys med salt og friskkværnet peber. Spæd med så meget af suppen fra benene, at det netop dækker.
Lad det snurre sagte under låg i 40-50 minutter.
Smelt 2 spsk smør eller margarine i en stor gryde og damp de halverede, udskivede courgetter heri i 6-7 minutter.
Tag dem op og drys hvedemelet i gryden.
Bag det sammen og spæd med så megen stegesky, at der dannes en ret tynd sauce. Tilsæt fløden og kog saucen igennem.
Smag til med citronsaft, salt og peber og rør persillen i.
Rist baconskiverne meget sprøde, tag dem op og rist tomatbåde i baconfedtet.
Varm saucen op med kød og courgetter og fyld det i et opvarmet fad.
Knus baconskiverne over og pynt med de ristede tomatbåde.
Server løse ris, brød og salat til.