1 kylling
½ liter kokosmælk
½ liter vand
200 g østershatte eller champignon
2 tomater
25 mm ingefær, siamesisk
2 stilke citrongræs
citronsaft, ca. ½ dl
5 friske chilier
3 spsk fiskesauce (nam pla)
2-3 limeblade
friske koriander
friske spring-løg toppe
salt
Skær ingefær i skiver.
Skær citrongræsstilkene i 2-3 cm lange stykker.
Riv østershattene i mindre stykker.
Del kyllingen i 8 stykker.
Skær kødet fra benene og skær det så i mindre stykker.
Hæld kokosmælken og vandet i en gryde.
Kog op og tilsæt ingefær, citrongræs og kylling.
Kog til kyllingestykkerne er møre, ca. 10-15 minutter.
Tilsæt østershatte.
Kog igennem et par minutter.
Smag retten til med salt, fiskesauce, tilsæt chili og så meget citronsaft at suppen på en gang smager frisk og stærk.
Pluk koriander og skær springtoppene i 2 cm lange stykker.
Tilsæt limeblade, koriander og løgtoppe og server.