500 g grofthakket torsk eller en blanding af torsk lyssej og anden hvid
fast fisk som fx. havbars
1 æg eller 2 æggehvider
1 dåse krabbekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 stilk citrongræs
reven skal af ½ lime eller citron ( den anden halvdel bruges til pynt )
1-2 tsk sambal oelek
2-3 spsk fiskesauce eller salt
frisk koriander til pynt
jordnøddeolie eller sojaolie til stegning
Pil og hak løg, hvidløg og citrongræs.
Bland fiskefarsen med krabbekødet, der lige moses igennem med en
gaffel, hakkede løg, hvidløg, citrongræs og øvrige ingredienser.
Er den for fast, reguleres dette med ægget.
Form små fiskedeller med en spiseske og steg dem i varm olie til de er
gyldne.
De bliver fladere end almindelige danske frikadeller.
Fiskedellerne steges i ca. 10 minutter i alt og lægges til afdrypning på
fedtsugende papir.
Kan lunes i ovnen ved høj varme i kort tid.
Passer godt som forret med sursød chilisauce eller som hovedret med
agurkesalat og kokosris.