1 kg okseinderlår eller slag skåret i tynde strimler
5 fed hakket hvidløg
2 hakkede løg
Olie
½ liter oystersauce
15 cl Stout
15 cl fond eller vand
1 bundt forårsløg skåret i forholdsvis tynde ringe
250 gram skivede champignoner
Lys soya
Fiskesauce
Sukker
Store røde chilier (antal efter temperament)
Olie varmes i en gryde eller wok.
Hvidløget steges, til det antager lidt farve.
Må ikke blive for mørkt!
Løgene tilsættes og steger lidt med under omrøring.
Kødet kommes i og brunes.
Så tilsættes fond, Stout og oystersauce.
Simrer i 10 minutter, hvorefter champignoner tilsættes.
Simrer fem minutter mere, eller indtil kødet er nok.
De fleste forårsløg kommes i, og retten smages til med sukker, fiskesauce og lys soja - og det skal være lys og ikke det, vi kommer i forårsrullerne!
Start med tre spsk af hver, og smag derefter til.
Pyntes med de resterende forårsløg og chilier i tynde skiver og serveres naturligvis med jasmin eller basmatiris.
Her en thailandsk klassiker fra Bang Saen. Det mørke øl går glimrende i spænd med den mørke oystersauce.