Filet mignon de porc aux agrumes-sauce aigre doux «Trois Gros» - 4 personer
700 gr afpudset svinemørbrad
40 gr smør
4 citroner
4 appelsiner
Salt og peber
Citronmelisse
Sauce:
4 cl vin eddike
2 dl demi glace
80 gr smør
Sukkerlage
1 dl vand
100 gr sukker
Dagen før skæres citronerne i tynde skiver, befries for kerner og koges i en sukkerlage. De koges meget forsigtigt i ca 2 timer, til de er klare, og stilles i køleskabet natten over i deres lage. Appelsinerne pilles og fileteres, således at de er fri for hinder og kerner. Pres den resterende appelsin og læg saft samt fileter i en skål.
Svinemørbraden skæres ud i mignon og steges på panden i smør i ca 3 minutter på hver side. Når de er stegt, lægges de på et fad for at hvile.
Sauce:
Hæld fedtet af panden og hæld vineddiken og 4 spsk af lagen fra citronerne på panden. Lad det koge ind til det næsten er karamel og tilsæt appelsinsaften og demi glacen. Lad det koge ned til der er ca. 4 spsk sauce tilbage, monter det med smør og en lille smule citronsaft. Smag til med salt og peber. Hæld saucen igennem en sigte. Saucen skal være blank, sukret, syrlig og pebret.
Anretning:
Kom mignonerne på varme tallerkener og dæk dem med citronskiverne. Dekorer uden om
med appelsinfileterne og varm det hele i en meget varm ovn under grillen i ca. 30 sekunder. Naper mignonerne og appelsinfileterne med saucen. Pyntes med citron-melisse og serveres med stegte kartofler med løg og persille.