Logo

Svinemørbrad med citrusfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Filet mignon de porc aux agrumes-sauce aigre doux «Trois Gros» - 4 personer

700 gr afpudset svinemørbrad
40 gr smør
4 citroner
4 appelsiner
Salt og peber
Citronmelisse

Sauce:
4 cl vin eddike
2 dl demi glace
80 gr smør

Sukkerlage
1 dl vand
100 gr sukker

Dagen før skæres citronerne i tynde skiver, befries for kerner og koges i en sukkerlage. De koges meget forsigtigt i ca 2 timer, til de er klare, og stilles i køleskabet natten over i deres lage. Appelsinerne pilles og fileteres, således at de er fri for hinder og kerner. Pres den resterende appelsin og læg saft samt fileter i en skål.
Svinemørbraden skæres ud i mignon og steges på panden i smør i ca 3 minutter på hver side. Når de er stegt, lægges de på et fad for at hvile.

Sauce:
Hæld fedtet af panden og hæld vineddiken og 4 spsk af lagen fra citronerne på panden. Lad det koge ind til det næsten er karamel og tilsæt appelsinsaften og demi glacen. Lad det koge ned til der er ca. 4 spsk sauce tilbage, monter det med smør og en lille smule citronsaft. Smag til med salt og peber. Hæld saucen igennem en sigte. Saucen skal være blank, sukret, syrlig og pebret.

Anretning:
Kom mignonerne på varme tallerkener og dæk dem med citronskiverne. Dekorer uden om
med appelsinfileterne og varm det hele i en meget varm ovn under grillen i ca. 30 sekunder. Naper mignonerne og appelsinfileterne med saucen. Pyntes med citron-melisse og serveres med stegte kartofler med løg og persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 1.699 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her