Logo

Svinekød stegt som vildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ - 2 kg nakkekam (uden svær)

Marinade:
1 flaske rødvin
1 løg i både
2-3 gulerødder i skiver
1 laurbærblad
5-6 knuste enebær
2 kviste timian
3-4 stilke persille

Stegningen:
2 skiver bacon
50 g margarine
2-3 dl piskefløde
ribsgelé
salt og peber

Læg kødet i en stor skål/gryde sammen med urterne/kryderrierne. Hæld rødvin over og lad det stå et køligt sted natten over.
Vend det engang imellem, så al kødet kommer i kontakt med marinaden.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Si marinaden.
Skær baconen i tern og rist dem i en stegegryde.
Smelt margarinen gylden heri og brun kødet på alle sider.
Krydr med salt og peber og hæld ca. 2 dl af marinaden samt 1 dl af fløden ved.
Læg låg på og lad kødet stege mørt i (ca. 1 ½ time).
Tag kødet op og tilsæt resten af fløden.
Spæd evt. med lidt mere af marinaden.
Jævn saucen let og smag den til med ribsgelé.
Serveres med kartofler, ribsgelé og evt. waldorff-salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her