Den sennepsglaserede
skinke er en specialitet fra Sverige. Skinken kan være en del af julebordet
eller en middagsservering mellem jul og nytår.
5-6 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge/bagetid: 1 time og 30 min.
Juleskinke:
1 kg juleskinke
eller bayonneskinke (sprængt og evt. røget)
3 spsk stærk sennep
2 spsk brun farin
3 spsk rasp
bredbladet persille
Julesalat med
klementiner:
2 stk julesalat
4 klementiner
1 granatæble
75 g valnøddekerner
Tilbehør: brød
*
Kog skinken i ca. 60
min. ved svag varme.
Brug evt. et
stegetermometer.
Kog til centrumtemperaturen
er 60 °C.
Lad skinken hvile i
kogevandet i 20 min.
Snit julesalaten.
Pil klementinerne, og del dem i både.
Skær et tyndt låg af
granatæblet ved at ridse gennem skallen hele vejen rundt.
Løft låget af, og
rids granatæblets skal i 4-6 både, ved at følge de gule hinder.
Bræk stykkerne fra
hinanden, træk den tynde hinde af kernerne, og skub kernerne ned i en skål.
Bland
granatæblekerner med julesalat, klementinbåde og hakkede valnødder.
Fjern skind og
overflødigt fedt på skinken, og læg den i et ovnfast fad.
Smør en blanding af
sennep, brun farin og rasp i et jævnt lag på overfladen af skinken.
Sæt fadet under en
varm grill i ovnen i ca. 10 min., til overfladen er gylden.
Skær den glaserede
skinke i skiver, pynt med persille, og server med salat og brød.