1 kg udbenet lammebov
2 løg
3 spsk olivenolie
1 spsk smør
½ tsk kanel
½ tsk stødt nellike
¼ l. tør hvidvin
200 g tørrede abrikoser
2 spsk pinjekerner eller mandelsplinter
Skær kødet i ikke alt for små terninger.
Løgene pilles og hakkes groft.
Varm olien op i en gryde og læg kødterningerne i nogle stykker ad
gangen og lad dem blive godt brune.
Tag kødet op af gryden, kom smørret i og lad løgene snurre
gennemsigtige heri.
Så kommes kødet tilbage i gryden og krydres med salt. Kanel og nellike.
Rør godt rundt, hæld vinen ved og tilsæt abrikoserne.
Rør igen godt rundt og lad det hele snurre for svag varme og under låg i
1 time.
Pinjekerner eller mandelsplinter ristes let på en tør tefalpande.
Ragouten smages til med salt og hvid peber og drysses med pinjekerner eller mandelsplinter lige inden servering
Hertil passer løse ris.
Tips: Hvis man køber de store og kødfulde tørrede abrikoser, som bl. a.
fås i helsekostforretninger, behøver man ikke at lægge dem i blød før
anvendelse.
De mindre og mere tørre bør overhældes med kogende vand og stå i blød
et par timer inden anvendelsen.