100 g Apetina i blok
1 finthakket skalotteløg (ca. 25 g)
3 stilke bladselleri i tynde stave (ca. 100 g)
Suppe:
100 g friske spinatblade
300 g inderfilet af kyllingebryst
25 g smør
1,5 liter hønsebouillon
1,5 dl løse ris, parboiled (ca. 125 g)
2 spsk kartoffelmel
200 g champignoner i tynde skiver
5 cl japansk sojasauce
Tilbehør:
240 g groft brød
Skær osten i tynde skiver og del hver skive i brud.
Anret ost, skalotteløg og bladselleri i skåle hver for sig.
Stil dem tildækket i køleskabet.
Suppe:
Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand, tør dem og skær dem i strimler.
Skær kyllingekødet i meget tynde strimler. Lad smørret blive gyldent i en dyb gryde, fx en wok.
Brun kødstrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. og tag dem op.
Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog.
Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
Sluk for varmen.
Drys kartoffelmel over kødet og bland det godt sammen.
Kom kød og champignoner i suppen under omrøring (herefter må suppen ikke koge).
Smag til med soja og tilsæt spinaten.
Server straks suppen sammen med ost, skalotteløg og bladselleri.
Tips: Spinaten kan erstattes af ca. 25 g kørvelblade (ca. 3 dl).
Fryseegnet: Nej