4-5 lammehjerter
smør eller margarine
salt og peber
1 løg
1 ds flåede tomater
1 bdt klippet persille
2,5 dl fløde
Tilbehør: Kartoffelmos - se Tillæg, grønne bønner eller salat.
*
Rens hjerterne, fjern årestammer og det meste af fedtet.
Læg hjerterne i koldt vand i et par timer.
Tryk dem af i køkkenrulle og skær dem i tykke skiver.
Brun dem godt i smør eller margarine og drys med salt og peber.
Tilsæt så meget kogende vand, at det står halvt op om hjerterne, og lad det snurre i 15 min.
Tilsæt hakket løg og purer tomaterne direkte ned i gryden.
Rør persillen i og lad det stå på varmen i endnu 20-25 minutter - eller til hjerterne er godt møre.
Tag dem op i varmet serveringsfad, kog saucen lidt ind og tilsæt fløden.
Smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt kulør.
Hæld saucen over hjerterne og server dem med kartoffelmos, grønne bønner eller salat.