6 kyllingeoverlår
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Tomatris:
1-2 friske røde chili
25 g smør
2 hakkede løg
4 dl løse ris
1 ds hakkede flåede tomater
½ l grønsagsbouillon
2 spsk paprika
1 ½ spsk sød chilisauce
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Grønsager:
6 stilke bladselleri i 3 cm stykker
2 røde peberfrugter i store tern
1 tsk groft salt
Læg kyllingelårene i et smurt ovnfast fad og steg dem i ovnen i 50 min ved 200ºC.
Flæk chilierne på langs, fjern kernerne under rindende vand og hak dem. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme og svits løg og ris et øjeblik. Tilsæt resten af ingredienserne.
Lad risen koge ved svag varme under låg i 12 min.
Tag gryden fra varmen og lad risen trække i 12 min.
Hæld stegeskyen fra kyllingen over i en gryde og svits bladselleri og grøn peber i 4-5 min. Tilsæt salt.
Fordel risene i et dybt fad og anret kyllingelår og grønsager ovenpå.
Stil det i ovnen i 5 min og server det derefter.