Godt og hjemligt - 6-8 personer.
1, 5 kg svinekam uden ben, men med svær
½ tsk kommen
3 fed hvidløg
2 spsk olie
1 tsk paprika
salt, friskkværnet peber
2 løg
2 gulerødder
1 stykke selleri
1 laurbærblad
Rids sværen med 1 cm's mellemrum med en skarp kniv.
Hak kommensfrøene, pil hvidløget og hak det fint.
Rør begge dele med olie og paprika.
Gnid stegen grundigt med blandingen, pak den i alufolie og lad den stå køligt natten over.
Tænd ovnen på 200° (varmluft: 180°).
Pak stegen ud af folien og kom salt ned mellem de enkelte svær.
Krydr med salt og peber.
Læg stegen på en rist i en bradepande, så sværen ligger så lige som muligt.
Sæt den på den midterste rille i den varme ovn.
Lad nu kammen stege 30 minutter.
Hæld af og til lidt stegefedt over.
Pil løg, gulerødder og selleri, og skær alt i terninger.
Det andet hvidløg pilles kun.
Alle grønsager og laurbærbladet lægges med i bradepanden.
Ovnen skrues ned til 180° (varmluft: 160°).
Tilsæt ½ l vand.
Lad nu kam og grønsager stege i ca. 1 ½ time.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 20 minutter.
Hæld sky og grønsager gennem en sigte i en gryde og lad den eventuelt koge noget ind. Smag saucen til og server den til stegen.
Server med kogte kartofler.
kj pr. portion: 1600