2 perlehøner
1 helt hvidløg
1 grofthakket skalotteløg
60 gram gedeost
1 citron
olivenolie
20 gram smør
200 gram kernefri vindruer
1 dl hvidvin
100 gram pinjekerner
200 gram friske spinatblade
Løsn skindet på perlehønerne.
Hæld hvidløgsfeddene fra 1 helt hvidløg i et ovnfast fad og tilsæt 1 helt hakket skalotteløg. Drys frisk rosmarin over.
Gedeosten blandes i en skål sammen med skallen og saften fra 1 citron.
Hæld 1 spsk olivenolie ved, rør sammen og krydr med salt og peber.
Skær vingerne fra perlehønerne og læg dem på stegepanden med hvidløg/skalotteløg.
Kom gedeosten ind under skindet på perlehønerne og bind dem med kødsnor.
Læg dem ovenpå krydderierne i det ovnfaste fad og fordel de 20 gram smør over perlehønerne.
Sæt fadet i ovnen i ca 45 minutter.
Når halvdelen af tiden er gået tilsættes de kernefri vindruer som bages med til retten er færdig.
Brug væden fra det ovnfaste fad til at lave en sauce af.
Hæld det op i en gryde, tilsæt 1 dl hvidvin og lad det koge hurtigt igennem.
Rist pinjekernene på en tør pande - de må ikke tage farve!
Kom spinatbladene ved, ryst panden og tag den af varmen.
Server perlehønen med spinatsalat og sauce.