4 stk laksefilet (á ca. 150 g)
10-15 g smør
1 tsk salt
1 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 18% eller 38%
1 fiske- eller grøntagsbouillonterning
revet skal af ½ citron
1 grapefrugt
Tør lakseskiverne med køkkenrullepapir, så de er helt tørre.
Smelt fedtstoffet på en pande og lad det blive brunt. Steg lakseskiverne 3 minutter på hver side. Drys med salt. Læg dem på et fad og dæk med folie. Tør panden af. Hæld fløde og cremefraiche i og smuldr bouillonterningen oveni. Kog saucen et par minutter. Smag til med revet citronskal.
Skræl grapefrugten og del den i både og flå hinderne af. Læg laksen på varme tallerkner og pynt dem med grapefrugtbådene. Hæld saucen omkring lakseskiverne og servér med ris og ærter.