2 spsk smør eller margarine
2 spsk (oliven)olie
4 løg
2 fed hvidløg
1 ds flåede tomater
salt og peber
4 portions-makreller
4 stilke persille
hvedemel
1½ spsk hvidvinseddike
2 dl cider
klippet persille
Tilbehør: Løse ris - se Tillæg, salat
*
Opvarm halvdelen af fedtstof og olie i en lille gryde og tilsæt de hakkede løg og revet hvidløg.
Lad det snurre 5 minutter, inden tomater med væde passeres direkte ned i gryden.
Lad det småkoge i endnu 5 minutter og smag til med salt og peber.
Tag det af varmen.
Rens makrellerne og drys lidt salt og peber i hver.
Læg også 1 persillestilk i hver fisk.
Vend dem let i hvedemel og steg dem i resten af fedtstoffet i en rummelig pande.
Beregn 7-9 minutter på hver side.
Hæld eddike og cider ved efter halvdelen af stegetiden.
Varm imens saucen igennem.
Anret de stegte makreller på opvarmet fad og hæld først stegeskyen og derpå saucen over.
Drys med klippet persille og server løse ris og salat til.