Logo

Stegt flæsk og persillesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt flæsk og persillesauce


#

600 g svinebryst i skiver
  
Sauce:  
2 spsk hvedemel
3½ dl letmælk
10 g smør eller margarine
salt og peber

lidt citronsaft 
1 bundt persille
*

 
Vælg svinebryst i ½ cm tykke skiver, hvis du ønsker sprødt flæsk.
Tykke skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni.
Dup skiverne tørre med køkkenrulle.
 

På pande:
Varm panden godt op.
Læg skiverne på panden, og brun dem ½-1 min. på hver side.
Skru ned til middel varme, og steg dem gyldne og sprøde.
Vend skiverne ofte.
Læg skiverne på fedtsugende papir.
Drys med salt.
Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt med lidt olie på panden fra starten.
 

I ovn:
Læg skiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Det letter rengøringen.
Stil den i den øverste halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 ºC.
Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de vendes og steges færdige på den anden side.
Stegetiden er noget længere i ovn end på pande.
 

Sauce: Pisk hvedemel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde.
Pisk resten af mælken i.
Bring saucen i kog under piskning, og lad den småkoge ca. 5 min.

Tilsæt fedtstoffet, og smag til med salt og peber, samt lidt citronsaft.
Tilsæt skyllet, hakket persille. saucen kan også laves ved opbagning.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her