4 steaks 1-1 ½ cm tykke skåret af inderlår ca. 750 g
1 spsk smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Bønnesalat med tuncreme:
400 g friske grønne bønner fx haricote vertes
1 dåse kogte bønner fx Borlotti kidneybønner eller kikærter ca. 400 g
1 ½-2 tsk groft salt pr. liter vand
1 dåse tun i olie ca. 200 g
1 ½ dl cremefraiche 18%
3 spsk frisk lime- eller citronsaft
1 spsk kapers gerne saltede
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: 4 skiver grovbrød eller 4 boller
Fjern spidserne på de grønne bønner.
Bring vandet i kog med salt. Kom de grønne bønner i gryden og kog uden
låg 3-6 minutter.
Mærk på konsistensen om den er god.
Lad bønnerne dryppe af i en si og kom dem i en skål.
Åbn dåsen med bønner eller kikærter og lad dem dryppe af i en si.
Kom dem i skålen med bønnerne.
Si olien fra tunen og blend den med cremefraiche og lime- eller citronsaft til en cremet konsistens.
Bland kapers i og smag til med salt og peber.
Bland tuncremen i salaten.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm smør og olie på en pande til det er brunt.
Brun hurtigt kødet på begge sider og krydr med salt og peber.
Skru ned til middelvarme og steg 3-4 minutter på hver side.
Servér steaks'ene med bønnesalaten og brød til.