4 møre steaks ca. 1 cm tykke, 200 g pr. stk fx tykstegsfilet, inderlår, klump
100 gram gorgonzola
½ tsk paprika
20 gram smør
Groft salt og hvid peber
1 dl bouillon
1 dl tør hvidvin
Salat:
10-20 radiser
1 agurk
4 tomater
1 stort salatløg
1 bdt dild
Dressing:
3 spsk olie
1 spsk estragoneddike
1 tsk dijonsennep
2 fed hvidløg
Tilbered først salaten og arrangér den dekorativt i et dybt fad.
Pisk dressing sammen og stænk den over salaten, eller servér den separat i en lille skål.
Skær en lomme i steakene med en lille skarp og spids kniv.
Det kan være vanskeligt, så man kan i stedet for banke kødet tyndt ud eller få slagteren til at skære lange tynde steaks, der kan foldes om osten.
Drys lidt salt og paprika på kødet eller ind i lommen.
Kom ¼ af osten ind i hver lomme og luk den så godt som muligt med kødpinde.
Brun og steg steakene ca. 1 min på hver side.
Drys salt, peber og paprika på.
Tag steakene af panden og læg dem på varme tallerkener.
Kom bouliion og hvidvin på panden og kog det et øjeblik før det hældes ved steakene.
Smag skyen til.
Servér steakene med salaten og evt. små kartofler.