Milde squash, krydret fars, syrlige tomater og en fyldig ost
er hemmeligheden bag denne enkle gratin. Billig mad.
• Squash og tomater er kaloriefattige. • Vælg kød og ost med
lavt fedtindhold.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 45 min. 4 Portioner
# Råvarer til Squash med kødfyld:
3 mellemstore squash
300 g magert hakket flæskekød
1 løg
1 bundt persille
3 spsk rasp (eller 1 kogt kartoffel)
1 æg
1 tsk sennep
⅓ tsk
paprika
⅓ tsk
stedt muskat
salt og peber
1 dåse knuste tomater
1 fed hvidløg
1 tsk hakket oregano
1½ dl reven, lagret ost (17%)
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl squashene, og skær dem igennem på langs.
Udhul dem med en ske.
2 Hak squash-indmaden og løget, og steg det mørt i lidt
fedtstof. Lad det køle af.
Hak, eller klip persillen fint.
Rør kødet sammen med rasp eller kartoffel.
Tilsæt løgblanding, persille og æg.
Smag til med sennep, paprika, muskat, salt og peber.
Fyld farsen i squashskallerne.
3 Lad tomaterne løbe lidt af.
Pres hvidløg i, og tilsæt oregano.
Hæld tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad, og læg de
fyldte squash ovenpå.
4 Steg i midten af ovnen ca. 35 min.
Drys osten over, og gratiner yderligere 5-10 min.
Det er godt med et stykke friskt brød eller baguette til
denne saftige ret.
Tips & råd
Varier med en fiskefyld! Hak indmaden af squashene og et
løg.
Brun i olie. Bland derefter 200 g flødeost med 2 spsk hakket
dild og et æg.
Tilsæt salt og peber. Skær 300 g fiskefilet i små tern, og
pres citronsaft over.
Bland med de øvrige ingredienser.
Kom fyldet i squashene, og steg midt i ovnen ca. 35 min.
Drys osten over, når der mangler 5-10 min.
Med svampefyld får du en helt vegetarisk ret.
Skær 300 g champignoner i skiver, og brun med løg og
squash-indmad.
Rør hakket persille, salt, peber og 200 g flødeost i.
Gå i øvrigt frem efter opskriften.
PR. PORTION: Kalorier 319 = Kilojoule 1342
Kulhydrat 14 g Protein 26 g Fedt 15 g (42%) Fibre 4 g