2 sprængte skanke
250 g gulerødder
250 g knoldselleri
250 g persillerod
25 g smør
1 spsk frisk ingefær
5 hele allehånde eller ½ tsk stødt
1 stk hel kanel
2-3 hele små tørrede chili eller friske
1 kg kartofler til mos
1 bundt persille
Sprængte skanke skal bestilles hos slagteren et par dage i forvejen.
Giv skankene et opkog.
Skær grønsagerne i tern og svits dem i smør i en stor gryde sammen med finthakket ingefær.
Læg skankene på grønsagerne, tilsæt letknust allehånde, salt, peber og de øvrige krydderier og 1 liter kogende vand.
Kog skankene under låg ved svag varme til kødet er helt mørt - 2 ½-3 timer til kødet falder fra benene.
Kog kartoflerne møre og mos dem sammen med grønsagerne fra skanken. Spæd med lidt siet suppe fra skankene til mosen har en passende konsistens og smag til med salt og peber.
Træk skindet af skankene, fjern fedt og ben og skær kødet i skiver. Server kødet med kartoffelurtemosen til.
Pynt med persille - evt. friteret.