Saltlage:
2 l. vand
300 g groft salt
300 g farin
½ tsk knuste enebær
1 laurbærblad
5 hele sorte peberkorn
3 hele nelliker
2 kviste timian eller 1 tsk tørret timian
1 kg mellemkam uden spæk
Saltlagen koges sammen og afkøles.
Kødet lægges i et porcelænsfad eller glasfad, der nogenlunde passer i størrelsen til kødet.
Lagen hældes over, og alufolie lægges over.
Kødet trækker i lagen i køleskabet 2-3 døgn.
Kødet tages op, skylles og koges i vand uden tilsætning af salt og krydderier ca. 1 time.
Kødet skæres i skiver og serveres med grønsager
Tips:Den grønne sauce tilberedes af ymer evt. blandet med cremefraiche, rørt med hakkede krydderurter og smagt til med salt, peber og paprika.
Kød, der skal saltes, må ikke lægges frosset i saltlagen, det giver for lang optøningstid og risiko for, at saltlagen ikke trænger gennem kødet.