Hjemmelavet pasta:
5 dl Durum hvedemel
4 æg
1 tsk salt
4 spsk olivenolie
Fyld:
375 g dybfrossen spinat hakket
250 g cremefraiche
1 tsk salt
4 dl (180 g) revet ost (fx. emmentaler)
1 tsk Italiensk Pasta Spaghettimix
1 ½ spsk Italiensk Pasta Spaghettimix
1 tsk Hvidløgspulver
Mixed grøn salat eller tomatsalat
Pasta:
Tilberedning på bordet: Læg melet i en bunke på bordet.
Strø salt og 1 tsk spaghettimix over.
Lav en fordybning i melet og hæld æg i fordybningen.
Tilsæt olivenolie og ælt dejen godt, til den er jævn og fast.
Lad dejen hvile i køleskab i 30-60 minutter.
Tilberedning i food-processor: Kom alle ingredienserne i en food-processor.
Rør ikke mere end 2-3 minutter.
Rul dejen ud på et melet bord.
Dejen bør ikke være mere end 1 ½ mm tyk (ca. 60x45 cm)
Fyld: Tø spinaten op og kram så meget vand ud som muligt.
Bland alle ingredienserne i en food-processor og rør til fyldet bliver jævnt.
Gem lidt af osten til gratinering.
Bred fyldet ud på den udrullede pastadej.
Rul dejen som en roulade og læg den på en bageplade med bagepapir. Form rouladen til en ring og klip nogle hakker i dejen med en saks.
Kom aluminiumsfolie over rouladen og gratinér i ovnen ved 200ºC i ca. 30 minutter.
Fjern folien og strø den resterende ost over.
Gratinér i yderligere 20-30 minutter.
Kan også gratineres i portionsstykker.