Svinemørbrad har jo
ikke den store smag i sig selv, så det kan være en god ide at tilføre smag fx med to slags paprika.
Arbejdstid: 35 min.
Stegetid: 10 min. 4 personer
#
1 svinemørbrad
(5-600 g)
3 spsk olie
1 tsk sød paprika
½ tsk stærk paprika
½ tsk spidskommen
salt og peber
1 squash
Sauce:
50 g mandler
1 fed hvidløg
1 skive brød uden
skorpe
30 g soltørrede
tomater i olie
50 g grillet
peberfrugt
½ chili (uden frø og
mellemvægge) eller ½ tsk chiliflager
1 spsk rødvins- eller
sherryeddike
½-1 tsk sød paprika
3 spsk olie
½-1 dl vand
Tilbehør:
ovnstegte
kartoffelbåde eller brød og salat
*
Skær mørbraden i
8-12 aflange stykker ca. 1 cm tykke, og vend dem sammen med olie og krydderier.
Lad dem trække i 20
min på køkkenbordet eller i køleskabet 2-3 timer.
Rist mandlerne 3-5
min. på en tør pande og hak dem i en foodprocessor.
Tilsæt brød,
hvidløg, afdryppede tomater og peberfrugt samt chili.
Kør det jævnt og
smag til med vineddike, paprika, salt og peber.
Tilsæt olie og vand
til passende konsistens.
Varm ovnen op til
225 °C varmluft. Eller start havegrillen.
Vask squashen, skær
enderne af og skær den i tynde skiver på langs.
Træk kød og squash
på spid og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Steg spiddene i
ovnen eller på grillen 6-8 min, vend dem en gang undervejs.
Server med sauce og
det valgte tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin