1 torsk på 1¼-1½ kg
2 fed hvidløg
salt og peber
3 spsk persille hakket
1 spsk frisk, hakket estragon eller 1½ tsk tørret
saft af ½ citron
4 tomater
4 spsk reven ost
smør eller margarine
Tilbehør: Kartoffelsalat - se Tillæg
*
Bed fiskehandleren flække torsken på langs og fjerne rygbenet.
Gør fiskestykkerne i stand og læg dem med skindsiden opad i stort, smurt ildfast fad.
Rids skindet her og der og spæk med udflisede hvidløgsfed.
Drys med salt, peber, persille og estragon og dryp med citronsaft.
Skær tomaterne i både og stik dem ned ved siden af torsken.
Drys med reven ost og dryp med 3-4 spsk smeltet fedtstof.
Stil fadet i en 250°C varm ovn i 30-35 minutter.
Øs nu og da med den sky, der samler sig i fadet.
Server fisken i fadet med en citronbåd og server kartoffelsalat til.