Logo

Spanakopita med feta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg spinat hakket og skyllet
⅓ dl grønne løg, hakkede
⅓ dl frisk persille, hakket
⅓ dl frisk dild, hakket
1 theskefuld salt
⅓ dl olivenolie
1 ¼ dl løg, hakket
500 g feta ost, smuldret
1 ¼ dl Parmesan ost, revet
2 hele æg, piskede
1 ¼ dl smør, smeltet
14 hele fillodej plader
  

Riv spinaten og bland med grønne løg, persille, dild og salt.
Lad det stå i 10 minutter.
Pres væden ud af blandingen med hænderne.
Opvarm oliven olien i en stor kasserolle og sauter løgene til de er
gennemsigtige, omkring 5 minutter.
Rør spinat og ost i.
Fjern det fra varmen og sæt det til afkøling, til det når rumtemperatur
(rør i blandingen af og til).
Pisk æggene med en træske.
Pensel bunden og siderne af en ca. 33x23x5 cm bageplade med smeltet
smør.
Arranger fillopladerne på pladen, idet kanterne af pladerne presses ind i
hjørnerne og mod siderne af bagepladen.
Pensel overfladen af fillopladerne med smeltet smør, så dette fordeles
helt ud i yderhjørnerne.
Læg endnu et lag filloplader ovenpå og gentag dette, til der er et lag på 7 filloplader i alt.
Spred spinat blandingen ligeligt over det øverste lag og jævn det ind i
hjørnerne. Placer endnu et lag filloplader på toppen, pensel dem med smør og gentag dette, til de sidste filloplader er brugt.
Buk hjørnerne så disse former en skorpe.
Pensl toppen med det sidste smør.
Bag ved 150ºC i en time eller indtil dejen er sprød og delikat brunet.
Skær ud i firkanter og server retten varm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her