500 g spaghetti
150 g friske asparges
175 g frosne bønner
40 g smør
1 stilk bladselleri - i skiver
150 g frosne ærter
3 ½ dl piskefløde
50 g friskrevet parmesan
salt og peber
Spaghettien koges netop mør i en stor gryde spilkogende vand.
Hældes op i en sigte, drypper godt af, og hældes tilbage i gryden.
Mens spaghettien koger, skæres de friske asparges i mindre stykker.
De koges i 2 min i en lille gryde kogende vand.
Tages op med en hulske og lægges direkte i en skål koldt vand.
Bønnerne blancheres kort i kogende vand og stilles til afkøling.
Smørret smeltes på en pande, og selleriskiverne sauteres under omrøring i 2 min.
Tilsæt derpå ærter og fløde, og kog videre i 3 min.
Til sidst tilsættes asparges, bønner, parmesan, salt og peber.
Saucen bringes i kog og simrer i 1 min.
Den landes grundigt sammen med den nykogte spaghetti.
Retten serveres omgående i varme pastaskåle.
Tips: Grønsagerne kan varieres i denne opskrift: prøv med porrer, squash eller sukkerærter.
Godt drys er fx frisk dild eller basilikum.