Pasta og kartofler
kan man det? Ja, det er faktisk helt almindeligt rundt omkring i Italien. I
nogle egne tilberedes retten med tomater og andre steder med pesto eller chili.
Med nye danske kartofler smager det helt fantastisk.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
250 g nye kartofler
1 squash
1 fed hvidløg
en stor håndfuld
persille eller basilikum
2 liter vand
1 spsk groft salt
250 g spaghetti el.
lign.
2 spsk olie
salt og peber
parmesanost
*
1. Skrub kartoflerne
rene og skær dem i terninger.
Vask squashen og
skær den i terninger.
Pil hvidløgsfeddet
og hak det fint.
Skyl persille eller
basilikum og hak den.
2. Sæt vandet over
at koge og tilsæt groft salt.
Hæld kartoflerne i
vandet og kog dem 2 min.
Tilsæt spaghetti,
rør rundt og lad det koge, til pastaen er mør, men stadig har bid ca. 10 min.
(se Tips og følg pakkens anvisning).
3. Steg imens
squashterningerne gyldne på en pande med olie og tilsæt hvidløg og persille
eller basilikum, salt og peber.
4. Hæld pasta og
kartofler i et dørslag gem 1 dl kogevand. Hæld pasta og kartofler tilbage i den
varme gryde og vend squashblandingen i.
Krydr med
friskværnet peber og spæd med lidt kogevand, hvis pastaen er for tør.
Server straks med
friskrevet parmesanost.
TIPS: Er pastaens
kogetid kortere end 10 min, skal kartoflerne koge tilsvarende længere, før
pastaen tilsættes.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin