God hovedret i ethvert vegetarmåltid.
110 g sortøjebønner, opblødede natten over
110 g grønne linser
Laurbær
Timian
Olie
1 stor hakket gulerod
1 middelstort hakket rødløg
1 lille hakket rød peber
1 hakket grøn chili uden kerner
1 hakket fed hvidløg
¼ tsk muskatblomme
1 tsk friskhakket timian
Salt og friskkværnet peber
1 spsk pasta af soltørrede tomater
Fuldkornshvedemel
340 g løg i tynde skiver
2 tsk friskrevet ingefær
3 friske rosmarinkviste
2 spsk mørk farin
2 dl tør hvidvin
½ dl hvidvinseddike
Kom de opblødede bønner sammen med linser, laurbær og timian i en kasserolle og dæk det til med vand. det koges i ca. 45 minutter.
Mos dem nu til en puré.
Kom gulerod, rødløg, rød peber, grøn chili og hvidløg på en hed pande og svits det ved middel-varme i 6-7 minutter til grønsagerne er møre.
Hæld de stegte grønsager ned til bønne og linsepuré og krydr med muskatblomme, timian, salt, peber og tomatpasta og bland det godt.
Køl det af og form det til kager og vend i fuldkornshvedemel.
Steg kagerne i olie 3 minutter på hver side.
Lav saucen ved at komme 2 spsk olie en gryde og brun løgene.
Tilsæt ingefær, rosmarinkviste, mørk farin, hvidvin og hvidvinseddike.
Skru ned for varmen og lad det simre i 1 time og 20 minutter.
Server bønnekagerne med sauce.