1 stor flot Bornholmerhane
1 spsk sød chilisauce
1 kilo solmodne danske sommertomater
1 fast moden melon f. eks. orangflech eller cantaloup
1/8 liter tomatjuice
1/8 liter æblesaft/juice
et par store håndfulde ribs
1 spsk rørsukker
rapsolie
groft salt og friskkværnet hvid peber
Parter bornholmerhanen i otte pæne stykker, fjern rygbenet samt vingespidser.
Brun bornholmerhanestykkerne godt i rapsolie til de er gyldenbrune.
Krydres med salt og peber.
Fjern nu blomsten fra tomaterne og blend halvdelen af disse røde sager.
Resten af tomaterne hakkes groft og vendes i de blendede.
Melonen befries for kerner og skrælles.
Melonkødet blendes hurtigt og blandes i tomatblandingen.
Der smages til med den søde chilisauce, samt æble-/tomatjuice.
Krydres med lidt salt og peber.
Bornholmerhanestykkerne lægges i et ildfast fad/bradepande.
Overhældes med tomat/melonblandingen.
Sættes i ovnen ved 200°C i godt 50 minutter, 15 minutter før retten er færdig, rystes ribsene med sukkeret og fordeles med rund hånd over retten.
Der skrues op til 250°C (evt. grill) til ribsene karamelliseres til sort i kanterne.
Serveres med masser af kogte skivede nyopgravede kartofler, radiser, agurker og sprøde baby spinatblade, hvor herlighederne lige er vendt i piskefløde rørt op med sukker, citronsaft og Dijonsennep, og masser af friskhakket dild på toppen.