2 stor bananer (ca. 250 g)
8 isterninger
4 spsk florsukker
2 spsk friskpresset limesaft
4 dl A38 0,1%
3 dl mælk eller friskpresset orangejuice eller hyldeblomstsaft
Pynt: friske mynteblade
Skræl bananen og skær den i mindre stykker.
Kom bananstykker og de øvrige ingredienser i et blenderglas.
Blend ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til isen er knust.
Smag smoothien til og fordel den i kolde høje glas. Server straks.
Tips: Smoothie med banan kan tilberedes og stå i køleskabet i ca. ½ time. Blend den i ca. 10 sek. inden serveringen.
Energiindhold pr. portion: 710 kJ
Energifordeling: Protein: 18%, Kulhydrat: 79%, Fedt: 3%
Fryseegnet: Ikke afprøvet, Tilberedningstid: 15 min
Lammesatay med krydret agurkesalat
14 bambusspid - ca. 20 cm lange
Krydret agurkesalat:
900 g agurk
1,5 spsk groft salt
1 dl risvinseddike
85 g rørsukker (ca. 1 dl)
1 lille finthakket fed hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
1 spsk finthakket rød chilipeber (1 chilipeber)
½ tsk sambal oelek
Myntedip:
200 g kvark 1% eller Fromage Frais
0,5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 tsk finthakket mynte
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
500 g lammemørbrad
½ tsk vindruekerneolie
½ tsk groft salt
Tilbehør: 225 g couscousgryn (ca. 2½ dl)
Læg spiddene i koldt vand i ca. ½ time.
Krydret agurkesalat: Flæk agurkerne på langs og skær dem i tynde skrå skiver. Læg agurkeskiverne i en skål og drys med salt.
Lad dem stå i ca. 15 min.
Kom agurkerne i en sigte og skyl dem med koldt vand.
Pres vandet af i sigten og læg agurkeskiverne i en skål.
Kom imens eddike, sukker, hvidløg, ingefær og chili i en gryde.
Bring lagen i kog under omrøring.
Tilsæt sambal oelek og smag lagen til - den skal være stærk.
Lad lagen køle af og hæld den over de afdryppede agurkeskiver.
Stil agurkesalaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Myntedip: Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser.
Stil myntedip tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
Flæk lammemørbradene og fordel dem på bambusspiddene.
Lad olien blive varm i en pande eller grillpande.
Steg lammesatay, ad flere omgange, ved kraftig varme i ca. 2 min. på hver side. Drys spiddene med salt og hold dem varme.
Fryseegnet: Nej