Logo

Smørristet laksefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smørristet laksefilet

 

450 g laksefilet (4 portionsstykker)

2 spsk smør/olie

salt, peber.

Citroncreme:

250 g cremefraiche 18 %

2 spsk citronskal, revet, finthakket (vaskes grundigt, inden den rives)

1 håndfuld persille, finhakket

1-2 spsk citronsaft

salt, peber.

Endvidere:

2 knoldselleri

2 spsk olivenolie

1 tsk groft salt

1 håndfuld persille, grovhakket

 

Opvarm ovnen til 210°C.

Skær skrællen af rodselleri.

Skær rodselleri i stave, som lægges på en plade beklædt med bagepapir.

Vend med olie, salt og persille.

Bages i den varme ovn i ca. 25 min. til møre.

Vend undervejs og krydr evt. med lidt mere salt inden servering.

 

Citroncreme:

Rør cremefraiche, citronskal og persille sammen.

Smag til med citronsaft og salt.

 

Laks:
Smelt smørret på en varm pande og lad det bruse af.

Kom derefter laks på panden med skindsiden nedad, ca. 2 min.

Vend laks og krydr med salt og peber.

Steg yderligere i ca. 1 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her