450 g laksefilet (4 portionsstykker)
2 spsk smør/olie
salt, peber.
Citroncreme:
250 g cremefraiche 18 %
2 spsk citronskal, revet, finthakket (vaskes grundigt, inden den rives)
1 håndfuld persille, finhakket
1-2 spsk citronsaft
salt, peber.
Endvidere:
2 knoldselleri
2 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
1 håndfuld persille, grovhakket
Opvarm ovnen til 210°C.
Skær skrællen af rodselleri.
Skær rodselleri i stave, som lægges på en plade beklædt med bagepapir.
Vend med olie, salt og persille.
Bages i den varme ovn i ca. 25 min. til møre.
Vend undervejs og krydr evt. med lidt mere salt inden servering.
Citroncreme:
Rør cremefraiche, citronskal og persille sammen.
Smag til med citronsaft og salt.
Laks:
Smelt smørret på en varm pande og lad det bruse af.
Kom derefter laks på panden med skindsiden nedad, ca. 2 min.
Vend laks og krydr med salt og peber.
Steg yderligere i ca. 1 min.