1 skinkesteg ca. 1 kg
1 spsk groft salt
100 g fetaost
1 rød chili
3 spsk persille
1 spsk olie
Figenchutney:
2 syrlige æbler
1 stort løg
1 rød chili
1 dl sukker, gerne rørsukker
200 g tørrede figner
¾ dl hvidvinseddike
Tilbehør:
7 skiver rugbrød 350 g
Til middag serveres 1 kg kartofler i stedet for brødet
Bed slagteren skære skinkestegen af yderlår uden culotte og mignon.
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - undgå at ridse i
selve kødet.
Har slagteren ridset stegen, så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok.
Vær omhyggelig med at få salt mellem alle sværene.
Når stegen skal serveres, skal den skæres ud på tværs af kødfibrene,
derfor skal hullet i stegen skæres, hvor kødfibrene går på tværs.
Skær et hul, ca. 3 cm bredt, med en kniv hele vejen midt igennem stegen.
Mos fetaosten med en gaffel.
Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge, før den hakkes.
Rør fetaost, chili, hakket persille og olie sammen.
Krydr med lidt salt.
Kom fyldet ind i hullet i stegen.
Gnid evt. stegen, men ikke sværen udvendigt med lidt af fyldet.
Læg stegen på en rist over en lille bradepande.
Læg sammenkrøllet alufolie eller et stykke skrællet kartoffel under
stegen, hvor den er tyndest for at få sværen til at ligge helt vandret.
Læg evt. alufolie i bunden af bradepanden, så er den lettere at rengøre.
Stik et stegetermometer ind i kødet, hvor kødet er tykkest - det skal ikke være i fyldet.
Sæt stegen midt i en kold ovn og tænd ovnen på 100ºC.
Når centrumtemperaturen er 55ºC, skrues ovnen op på 250ºC indtil
centrumtemperaturen er 65ºC.
Prøv evt. at stikke stegetermometret ind et andet sted i kødet for at se, om temperaturen passer.
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Skær sværen af og del den.
Skær kødet i meget tynde skiver på tværs af kødfibrene.
Skræl æblerne og skær dem i grove tern. Hak løget.
Halvér chilien, fjern kerner og mellemvægge, før den skæres i små tern.
Fjern stilken på fignerne og skær dem i kvarte.
Kom alle ingredienser til chutneyen i en gryde.
Kog det langsomt op og lad det simre i ca. 30 min. under låg.
Rør chutneyen igennem. Kom det i et rent glas, læg låg på og opbevar det i køleskab.
Chutneyen kan laves 3-4 dage i forvejen.