De saftige kerner fra friske majskolber er kernen i den
lækre salat, der bliver serveret til skinkemignon og dressingen lavet af
salatost smagt til med chili, lime og ingefær.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 35 min.
# Ingredienser
15 g smør
1 skinkemignon (ca. 350 g)
½ tsk groft salt
2 spsk friskpresset limesaft
2 spsk vand
Salt ingefærdressing:
200 g salatost i blok
3 spsk mælk
1 spsk fintrevet, frisk ingefær
1 spsk finthakket, rød chilipeber
1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
Majssalat:
2 majskolber (ca. 600 g)
1 l vand
1 tsk groft salt
200 g fintsnittet hvidkål
½ tsk groft salt
1 tsk dildfrø
100 g blandede babysalatblade
3 spsk grofthakkede, friske dildkviste
Tilbehør:
1 kg kartofler
*
Fremgangsmåde:
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
Brun skinkemignonen i ca. 2 minutter - brun på alle sider.
Drys med salt og tilsæt limesaft og vand.
Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 25 minutter.
Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket - gem skyen.
Salt ingefærdressing:
Blend ost og mælk, til det er glat.
Rør ingefær, chili og limeskal i dressingen og stil den
tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
Smag til.
Tilsæt evt. 1 spsk mælk ekstra, hvis du synes dressingen er
for fast.
Majssalat:
Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt.
Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 minutter.
Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne -
gerne så majskernerne hænger sammen i flager.
Knug hvidkålen med salt og bland den med majskerner, dildfrø
og dildkviste.
Anret salaten på en bund af salatblade.
Skær skinkemignonen i tynde skiver, anret dem på et lille
fad og hæld den syrlige sky henover.
Server med salt ingefærdressing, majssalat og kartofler.