10 g smør
1 skinkeinderlår (ca. 550 g)
½ tsk groft salt
¼ tsk citronpeber
½ liter mild ostesauce 8%, fx Kelda® simply cheese
½ dl kapers uden lage
¼ tsk citronpeber
400 g cherrytomater
¼ tsk groft salt
Tilbehør:
400 g tørret pasta, fx spaghetti
200 g slikærter
100 g mozzarella eller PastaOst
Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet på alle sider ca 3 min. i alt).
Læg det i en lille bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm) og drys med salt og citronpeber.
Steg kødet midt i ovnen i ca. 10 min. Tag bradepanden ud af ovnen.
Hæld ostesauce, kapers og citronpeber omkring kødet og rør lidt rundt.
Læg cherrytomaterne i et lille ovnfast fad og drys med salt.
Sæt begge fade i ovnen og steg til kødet er færdigt, ca. 40 min. ved 175°C. Tag kødet ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°C.
Ved serveringen: Skær kødet i skiver og læg dem lagvis med friskkogt spaghetti og slikærter i et stort serveringsfad.
Fordel de stegte cherrytomater med væde over retten.
Rør saucen sammen og hæld den i en varm skål.
Server straks sammen med den revne ost.
Tips: Slikærter kan erstattes af haricots verts eller sukkerærter.
Fryseegnet: Nej.