10 g smør
2 stk laurbærblade
2 tsk salt
1 tsk groftkværnet peber
500 g skinkekød i tern
850 g melede kartofler, skrællede i tern
150 g hakket lør
5 dl vand
Skær kartofler og løg i tern på ca. 1 x 1 cm, kødet i tern på ca. 2 x 2 cm.
Kom smør i en fladbundet skål, der kan rumme hele retten.
Dæk med låg eller mikrofilm.
Mikrobølg ved 600 Watt i 1 min.
Tilsæt kødet og vend det rundt i smørret.
Tilsæt løg, peber, salt, laurbærblade og vand.
Rør rundt og dæk med låg.
Mikrobølg ved 900 Watt mikrobølger i 6 min. Rør rundt.
Læg kartoflerne over kødet uden at røre rundt.
Dæk med låg eller mikrofilm.
Mikrobølg ved 900 Watt i 12 min. og dernæst ved 600 Watt mikrobølger i 30 min. efterfulgt af 5 min. hviletid.
Mærk efter om kartoflerne er møre, rør rundt og mas kartoflerne til mos med en gaffel.
Tilsæt eventuelt lidt mere vand hvis retten er for tør.
Smag til med salt og peber.
Ved servering drysses med fintklippet purløg, og der serveres koldt smør, syltede rødbeder og groft rugbrød til.