Kalkunkødet bevarer
sin saftighed, når det er bagt i salt-dej, blot det ikke steges for længe.
Kalkunkød er magert og kan let blive tørt, derfor er det en god ide at bruge
stegetermometer. Kødet kan spises med forskelligt tilbehør, vi har valgt
ostegratineret spidskål og tomater.
Nyd den opkvikkende
kaffedessert som en sød afslutning.
Arbejdstid: 30 min.
Bage/kogetid: ca. 1 time Fryseegnet. 4 personer.
#
1 kalkunbryst (ca.
800 g)
1 citron (fintrevet
skal fra økologisk citron)
friskkværnet peber
1 kg groft salt
ca. 2 dl vand
Ostegratineret
spidskål og tomat:
1 spidskål (både)
4 tomater (både)
100 g mild ost
(revet)
Tilbehør: pillekartofler
og bredbladet persille
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Dup kødet tørt med
køkkenrulle.
Brun det i olie og
smør på en varm pande.
Gnid kødet med
citronskal og krydr med peber.
Bland salt og vand
til en konsistens som fugtigt sand.
Læg et lag på ca. 1
cm i bunden af et ovnfast fad.
Læg kødet ovenpå og
tryk resten af saltblandingen ovenpå, så kødet er HELT dækket.
Sæt fadet i ovnen og
steg til kødets centrum-temperatur er 65 °C målt med stegetermometer (ca. 50
min).
Lad kødet hvile i
ca. 10 min.
Skær kødet i tynde
skiver.
Ostegratineret
spidskål og tomater:
Kog både af spidskål
3-4 min. i letsaltet vand og lad dem dryppe godt af.
Læg dem i et ovnfast
fad sammen med tomatbådene.
Drys med ost og sæt
fadet under ovngrillen nogle minutter, til osten er smeltet.
Server grønsagerne
til kødet med kartofler og persille.
Kaffedessert med makroner
Arbejdstid: 20 min.
Indfrysnings-tid: ca. 1 time 4 personer.
#
100 g mørk chokolade
(stykker)
1 dl piskefløde
1 spsk pulverkaffe
(nescafe)
2 pasteuriserede
æggeblommer
2 pasteuriserede
æggehvider
24 makroner
1 dl stærk kaffe
Pynt: citronmelisse
*
Kom chokolade,
piskefløde, kaffepulver og æggeblommer i en gryde.
Varm forsigtigt op
og pisk konstant, til massen er ensartet den må IKKE koge!
Hæld cremen i en
skål og lad den køle lidt af.
Pisk hviderne stive
og vend dem i cremen.
Læg 6 makroner i
fire portionsskåle og stænk med kaffe.
Fordel cremen i
skålene og stil dem i fryseren i ca. 1 time cremen skal være iskold og blød
(ikke stivnet som is).
Pynt med
citronmelisse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin