1,75 dl vilde ris (ca. 100 g)
6 dl vand
¾ tsk groft salt
1 citron
1½ liter romainesalat revet i grove stykker (ca. 250 g)
300 g kolde, dampede haricots verts i halve
1 finthakket salatløg (ca. 75 g)
2 bægre Apetina snack med soltørrede tomater (a ca. 150 g)
½ tsk havsalt, fx Læsø sydesalt
friskkværnet peber
Hertil
4 stykker grillstegt kød, fx kyllingefileter, svinekoteletter eller oksebøffer (ca. 550 g)
240 g italiensk flute
Kom de vilde ris i en gryde med kogende vand tilsat salt.
Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 35 min., så risene er møre, men stadig har "bid". Hæld vandet fra risene, damp dem tørre og køl af.
Vask citronen og skær den i kvarte og derefter i 1-2 cm stykker.
Læg romainesalat, vilde ris, bønner og løg lagvis i et fladt fad.
Dryp 1½ spsk af olien fra osten over salaten.
Lad osten dryppe af i en sigte og fordel ost og soltørrede tomater over salaten. Pynt med citronstykker og drys med salt og peber.
Server salaten sammen med grillstegt kød og brød.
Fryseegnet: Nej