1 kg oksebov eller lign.
600 g rødbeder
600 g hvidkål
150 g gulerødder
2 løg
½ persillerod
¼ selleri
1 lille dåse tomatpure
½ dl vineddike
Smør
1 spsk sennep
1 tsk sukker
3 laurbærblade
¼ tsk allehånde
Tilbehør:
250 ml cremefraiche 38%
3 forårsløg
1 bundt dild
Flûtes
Kødet vaskes og lægges i en stor suppegryde.
Tilsættes 2-3 liter vand, et helt skrællet løg og 1 spsk salt.
Koges op, skummes og koger videre for svag varme i 1 ½ time.
Efter ca. 1 time kam man gå i gang med rødbederne.
De skrælles og rives, enten på et rivejern eller i en foodprocessor.
En lille håndfuld lægges til side.
Resten svitses i lidt smør i en gryde og tilsættes ca. 3 dl af kogevandet fra kødsuppen. Simrer videre i ca. 1 time.
Hvidkålen snittes i tynde strimler og tilsættes kødsuppen.
Koges videre i 30-40 minutter.
Den lille håndfuld rødbeder, der er lagt til side, koges i en gryde sammen
med eddiken for svag varme i 3-5 minutter.
Lad blandingen trække mens resten af suppen koger færdig.
Det skal bruges til sidst for at farve og krydre suppen.
Løg gulerødder, selleri og persillerod skæres i tern og svitses i en spsk
smør.
Tilsættes laurbærblade, allehånde, friskkværnet peber og tomatpure. Simrer i 5-10 minutter.
Det hele løg fiskes op af kødsuppen og de kogte rødbeder tilsættes
sammen med de svitsede grønsager.
Koger videre i 5-10 minutter.
Kødet tages op og skæres i mundrette stykker.
Rødbedefarven sies og røres op med sennep og sukker.
Tilsættes suppen sammen med kødstykkerne og smages til med salt og peber.
Serveres med cremefraiche og snittede forårsløg, der er blandet med
dild samt flûtes, som du lige har bagt mens du alligevel gik og ventede på,
at suppen skulle komme i kog.