2 kg lammekød med ben (blandet bov, nakke og bryst)
2 store løg
2 auberginer
4 courgetter
6 tomater
1 stængel blegselleri
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ tsk rosenpaprika
½ tsk tørret oregano
1 kg kartofler
1 bdt persille
Lammekødet skæres ud i portionsstykker.
Løgene pilles og skæres i mindre stykker.
Auberginer og courgetter vaskes, tørres godt og skæres i tykke skiver .
Tomaterne skoldes, flås og skæres i kvarte.
Blegselleristænglen skylles og skæres i små stykker.
Varm olien op i en stor gryde og brun kødet godt på alle sider.
Kom løgene ved og lad dem brune med i 5 minutter.
Kom alle de istandgjorte grønsager i gryden til kødet og pres det
pillede hvidløgsfed ud over.
Drys med salt, peber, rosenpaprika og oregano og bland alt godt.
Der skal ikke tilsættes noget form for væde.
Stil gryden i en 200ºC varm ovn på anden ribbe fra neden, og lad
ragout’en stege mør i ca. 1 time og 20 minutter.
Efter de første 30 minutter tilsættes kartoflerne, som er skrællet og
skåret i kvarte.
Server den færdige lammeragout i et dybt, varmt fad og drysset med
hakket persille.